Naslovnica

Objavite svoju vlastitu knjigu uz našu pomoć

TRAŽITE IZDAVAČA? 

Na pravom ste mjestu! 

lektura diligo liber

OBRADA VAŠEG TEKSTA

Za vašu knjigu radimo lekturu (redakturu, korekturu i obradu teksta). Predlažemo promjene riječi na standardni hrvatski jezik. Ispravljamo sve pravopisne i gramatičke greške. Po potrebi ravrstavamo tekstove po cjelinama. 

PDF giligo liber

PRIJELOM TEKSTA PDF

Da bi vaša knjiga ugledala svjetlo dana, potreban je prijelom i priprema teksta pred sami tisak u odgovarajućem PDF formatu. Prilagođavamo prijelom po željenom formatu i izradu knjižnog bloka.

naslovnica diligo liber

NASLOVNICA COVER

Još uvijek ne znate kako će izgledati vaša naslovnica knjige? Prepustite brigu nama. Ako imate želju, ispunit ćemo ju. Radimo grafičku obradu naslovnica po vašoj želji. 

tisak diligo liber

TISAK C/B ILI U BOJI

Vašu knjigu tiskamo po vašoj želji, želite li c/b ili tisak u boji? Učinit ćemo što je potrebno da vaša knjiga bude spremna za objavu.  

UVEZ MEKI ILI TVRDI

Prije same objave vaše knjige, na vašu kućnu adresu stiže probni primjerak u željenom uvezu, (tvrdi ili meki) i ako ste zadovoljni kvalitetom i svime što nudimo, knjiga će biti tiskana u najkraćem roku. 

PROMOCIJA

Kako bi obilježili vaš dan, pripremamo promociju u Zagrebu i u mjestu vašeg stanovanja. Taj dan je vaš dan i zaslužujete biti kralj/ica večeri. Mi ćemo se pobrinuti za to. 

TKO JE

DILIGO LIBER ?

Diligo liber je obiteljska izdavačka kuća, nastala 9.7.2018. s ciljem vraćanja poezije na tron književnosti. Do danas broje nekoliko suradnika, od lektora do recenzenata. Ostvarili su suradnju s najvećim knjižarama u Hrvatskoj.

Iza imena Diligo liber (lat. volim knjige) stoje supružnici kojima je poezija vrhunac spisateljstva.

Ivica Kudelić, rođen je 30.5.1973. u Zagrebu, do sada je objavio jednu zajedničku zbirku “Zauvijek ti i ja” sa svojom suprugom Kristinom, te dvije samostalne “Kažu da je ljubav” i “Povratak iz sjene”. Direktor je izdavačke kuće Diligo liber.

Kristina Koren Kudelić, rođena je 28.7.1978. u Zagrebu, te je do sada objavila dvadeset i jedno djelo; od citata, proze, duhovne poezije, poezije za djecu do ljubavne, jednom rječju – liriku. Začetnica je, te urednica i lektorica izdavačke kuće Diligo liber.

Kristina je imala san o kojem je dugo sanjala, a Ivica je samo slijedio njene snove i postao podrška i glava izdavačke kuće, jedine u Hrvatskoj koja promovira i stavlja poeziju na prvo mjesto.

Ciljevi Diligo libera su:

 • vratiti poeziju na tron književnosti i promovirati je kao takvu
 • promovirati i ujediniti neafirmirane pjesnike, te ih približiti čitateljima
 • predstaviti pjesnike i njihovo stvaralaštvo
 • očuvati i njegovati standardni hrvatski jezik i književnost
 • poticati na čitanje domaćih autora

“Mi ne trebamo zvijezde, mi ih stvaramo!”

Time žele dati do znanja kako u njihovoj izdavačkoj kući neće ime imati prednost, već djelo. Koliko ste puta doživjeli da vas neka izdavačka kuća negativno ocijeni samo iz razloga jer niste kćer ili sin nekog već poznatog pjesnika? Zašto ministarstvo uvijek otkupljuje ona ista imena?

Tu su kako bi s vremenom to promijenili.

Diligo liber je izdavačka kuća koja je ovaj posao pokretala srcem, s ciljem okupljanja pjesnika svih onih koji poeziju osjećaju upravo – srcem. 

Njihov slogan je: “Vi pišite, a ostalo prepustite nama!”

U izdavačkoj kući Diligo liber možete objaviti:

 • poeziju: raznu
 • romane (pornografija isključena)
 • slikovnice za djecu
 • kratke priče
 • zbirku citata, aforizme, satiru
 • osobna svjedočanstva i biografije
 • vjerska djela (isključivo religiozna) 

TIM DILIGO LIBER-a:

Fotografkinja Emilia Lorić, grafički dizajner Antonio Lorić,

urednica i lektorica Kristina Koren Kudelić i direktor Ivica Kudelić.

GALERIJA SLIKA