EVA ROOTH / Na granici nemogućeg – vizije i svjedočanstva o dušama iz čistilišta

6,64
(50,03 KN)

  • ISBN: 978-953-8333-38-5
  • meki uvez
  • 15 cm
  • izdavač Diligo liber
  • vizije i svjedočanstva o dušama iz čistilišta
  • novo

„Evo me, Oče, Bože moj!“

Riječ je Alfa i Omega. Riječ bijaše među nama, utjelovljena i nakon kratkog vremena opet će doći. Riječ je život i njome se ljudi hrane. Ona je u nama i oko nas. Čovjek ne živi samo o kruhu nego i od riječi koja izlazi iz usta Božjih. Kada Riječi ne bi bilo, zasigurno bi mnogi umrli od duhovne gladi. Riječ je u nama i oko nas, slavimo ju kroz svaki novi naraštaj.

 

Ova knjiga prvi je proljetni jaglac nakon duge i hladne zime. U trenutku kada se čini da je sve pozaspalo, mirnu vodu uzburkalo je jedno moje osobno svjedočanstvo upravo jedne takve žive Riječi. Svjedočanstvo o vizijama koje su prisutne u mome životu kao dar i milost Svevišnjega. U toj svojevrsnoj interakciji s Bogom, postavljam pitanje razmišljajući na glas; gdje Bog stoji u našim životima i ujedno pronalazi odgovor putem vizija, prekognicije, kroz molitvu, pa čak i kroz patnju. Božja Sveta Providnost potiče nas revno na svetost, na koju smo svi pozvani, iako ih se malo odaziva Božjem Pozivu. Među malobrojnima sam koji streme Domu same Riječi. Bog me pozvao i ja pri tom kao dijete spremno odgovaram; “Evo me Oče, Bože moj!” prepuštajući se njegovoj Svetoj Božanskoj Providnosti i svemirskom zagrljaju ljubeći svoj križ.

Duša jednom uronjena u Neizgarajući Oganj Žive Riječi, na ovakav način pa premda i na trenutak, ne umije odgovoriti nijekanjem, već prihvaća Njenu ruku pomirnicu dajući joj svoj jasan pristanak i dopuštenje da ju vodi putem kojim Riječ želi, jer su Njeni putovi najslađi, putovi Ljubavi i Mira, i breme je Njeno lako. Svi mi možemo biti bliži Bogu, samo je potrebno osluhnuti što nam to On ima za reći. A On se neumorno javlja čovječanstvu. Svaki udarac života, poljubac je Raspetoga Krista. Upravo zbog toga živi sam dokaz da se Riječ javlja kome, kako i koliko želi, a ne kako to misli i očekuje ovaj svijet. Uglavnom su to uvijek najneznatniji.

 

Riječ umiruje nemirna srca, briše suze s lica, zove odlutale, krijepi u samoći i izdajama, povija rane jer i sam Bog je iskusio kako je hoditi ovom suznom dolinom. Naposljetku, kada prijeđemo na onostrani svijet na bjelonosnim pojavama svojih haljina, spoznat ćemo blagoslov trpljenja iz kojeg je kao iz izvora života izranjala vjera i način na koji smo odgovorili Bogu, kako smo Ga proslavljali. Tada ćemo spoznati na kojem je mjestu, gledano Božjim očima stajala naša duša. Uzviknimo stoga “Da!” mrtvljenju ljudskih strasti i pogledu uperenom prema našem posljednjem radosnom prebivalištu! Da Bože, Klikće Duh naš okupan Tvojom istovrsnosti, u Tebi, Bogu našem! Neka te slave Gospodine sva djela Tvoja i neka o sili Tvojoj govore.

Ako tražimo Božje Kraljevstvo, sve će nam se drugo nadodati. Nije li to dovoljan poticaj i razlog da slijedimo Njegov poziv i svi zajedno (p)ostanemo vjerni Onome koji je sav vjeran nama?

 

 

 

Autorica, p.p. Eva Rooth

 

 

 

10 na zalihi

Kategorija: