JAMES W HALL / Zaljev tamnih voda

3,00

  • Autor: James W Wall
  • Broj stranica: 302
  • Godina izdanja: 2005
  • Izdavač: Algoritam
  • Uvez: Meki
  • ISBN: 9789532202069
  • stanje: novo

U svojoj skromnoj kući na jugu Floride životom u koji ponekad nakratko uđe koja ženska, živi Thorn. Ne mari za blagodati suvremenog života, živi skromno, uzdržava se izradom mamaca t friziranjem daski za surfanje. Thorn, junak šest Hallovih romana, gleda svoja posla, ali ponekad ne može okrenuti glavu kada zao i okrutan svijet nađe za shodno upetljati se u njegov mirni život.

Pa tako kada se putnički avion sruši nedaleko od njegova broda, Thorn će bez oklijevanja pohitati u pomoć stradalima. U općem kaosu spašavanja neće mu promaknuti slika jahte čija posada samo promatra tragediju. Taj detalj će ga kopkati sve dok ga njegova privatna istraga ne dovede u možda prebliski kontakt s policijskom fotografkinjom Alexandrom Raffertv. Alexanđra, funakinja prethodnih dvaju Hailovih trilera, udružit će snage s Thornom ne bi li riješila ovaj slučaj koji odjednom postaje previše osoban.

Život njezina oca, umirovljenog policijskog inspektora koji pati od Alzheimerove bolesti, iznenada je u opasnosti. Sve indicije govore da je avionska nesreća teroristički akt. Ali tragovi vode do bolesno bogate i disfunkcionalne obitelji BrasvveH, te tragedije koja se zbila u Zaljevu tamnih voda. A Brasvvellovi su potpuno originalna hrpa negativaca od kojih možete očekivati baš sve. l nemojte reći da niste bili upozoreni.

James W Hall, profesor književnosti na Florida International Universityju, autor fe četiriju zbirki poezije, mnogobrojnih eseja i pripovijedaka te trinaest romana objavljenih diljem svijeta i prevedenih na mnoge jezike. Nakon romana Grubo nasukani, ovo je drugi Hallov roman u nakladi Algoritma, a osmi naslov u NAjbibiiote. Prevela ga je Mirjana Valent, a naslovnicu je ilustrirao Igor Kordej.

1 na zalihi

Kategorije: , ,