JEDNA VELIKA HRVATSKA OBITELJ / Vesna Žagar

13,00
(97,95 KN)

20 na zalihi

Opis

  • ISBN: 978-953-8333-84-2
  • MEKI UVEZ
  • NOVO
  • A5 format 21 cm
  • 175 str
  • izdanje Diligo liber
  • CD s pjesmama

 

Draga moja Vesna, čitajući ulomke iz tvoje buduće knjige, probudile su mi se i vratile sve emocije iz onog vremena. Vidjela sam i čula svaki lik, osjetila strahove, zebnju, neizvjesnost…osjetila sam miris cimeta i štrudle…bila sam s njima u dvorištu i podrumu. Predivan tekst i predivna knjiga u kojoj se na- lazi svatko od nas i koja je probudila sva osjetila i sve emocije onog vremena. Hvala ti, draga.

Sanja Milek

 

 

Knjiga je napisana srcem, divna, topla, ljudska…jedva čekam da je pročitam…

Sonja Horjan

 

 

«Jedna velika hrvatska obitelj» je predivna knjiga napisana s puno to- plih ljudskih osjećaja, prožeta ljubavlju i emocijama proživljenima u teškom ratnom vremenu, jedne mlade žene i njenih najmilijih. Toliko su živopisno opisana stradanja i proživljavanja tih ljudi, da se jednostavno, dok čitam, stopim i sve to osjećam i prolazim s njima, a suze samo naviru. Jednostavno predivna knjiga.

Jadranka Stanić

 

Poštovana Vesna, zacijelo ste mislili da sam zaboravio na Vas. Ne, nisam. Samo sam čekao da se dojmovi srede. Nisam se javljao nakon prvog čitanja. Tražio sam potvrdu u drugom čitanju. A dojmove mi je teško opisati. Prije svega, tekst sam dva puta pročitao u jednom dahu. Naprosto kad čovjek krene čitati, ne može prestati. Vaša priča, priče, su toliko ljudske, toliko tople. To su priče koje na jedan posebno osebujan način govore o jednom vremenu u kome se živio život isprepleten emocijama, strahom, nadanjima, tragedijama, iščekivanjem …

A Maja i Mladen i njihova priča su me posebno dirnuli. Prekrasno. Onaj osjećaj kad želiš podijeliti tekst s drugima, kad im želiš podariti sreću i za- dovoljstvo da prožive vrijeme u kome im je puno toga bilo uskraćeno, kad im želiš dati još jednu potvrdu veličine njihove žrtve za ljude, mladost, grad, do- movinu koje su branili, rječito govori o Vašem tekstu, Vašoj knjizi. Osjećam se privilegiranim da sam ga mogao pročitati, udahnuti vrijeme u kome sam živio i na koje sam ponosan. Hvala vam na doživljaju koji ste mi pružili. Mnoge ćete usrećiti tekstom koji odiše ljudskom toplinom rijetko viđenom. I da, ono što mi se nametnulo. Vašu knjigu vidim i kao podlogu za film. Zaista sam se raspisao, a puno toga nisam napisao.

Još jednom veliko, veliko hvala. Srdačan pozdrav Vama i Mladenu.

 

Ivan Mrljak