KEN FOLLETT / Vijavica

5,00

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Dražen Čulić
  • 09/2007.
  • 308 str., meki uvez
  • ISBN 9789532204520
  • stanje: novo

U laboratorijima tvrtke Oxenford Medical predano rade na novome lijeku protiv smrtonosnog virusa, pod budnom paskom vlasnika Stanleyja Oxenforda. No Stanley nije jedini kojega lijek zanima. Njegov razmetni sin Kit, pritisnut kockarskim dugovima, ima na umu potencijalnu zaradu od prodaje virusa.

Nakon što pronađe laboratorijskog tehničara mrtvog, očito zaraženog virusom, voditeljica osiguranja Toni Gallo posumnjat će u sigurnosne mjere laboratorija, no nema ni najmanjeg pojma o pravim razmjerima noćne more koja se sprema. Toni će svu svoju snagu uložiti u pokušaj zaštite lijeka, brinući se pritom za majku koja tone u ponor demencije, imajući za vratom ogorčenog bivšeg zaručnika kao glavnog istražitelja na slučaju. Cijelu priču, da stvar bude bolja, nanjušit će i lokalni televizijski novinar, odlučivši je pod svaku cijenu predočiti javnosti – makar izvrnuo činjenice.

U pokušaju da otplati svoje dugove tako da ukradeni virus proda naručitelju, Kit će se udružiti s nasilnim lopovima. No svi će se nemalo iznenaditi kada doznaju kakve planove s virusom naručitelj ima na umu. A tada se stvari zaista kompliciraju. S nadolazećom olujom, akteri ove uzbudljive priče sklonit će se u zabačenu obiteljsku kuću, a emocionalne iskre – ljubomora, nepovjerenje i seksualna privlačnost – prometnut će se u pravi zimski požar u kojem će sve tajne biti otkrivene…

1 na zalihi

Kategorije: ,