Akcija!

STIHOVIMA OKRUNJENI 1 dio / izabrani autori

Original price was: 4,00€.Current price is: 3,00€.

meki uvez
A5 format
izabrani autori + biografija
123 stranice
ISBN: 978-953-8333-02-6

Izabrani autori

RIJEČ UREDNIKA

Marija Cafuk, Marija Kelava, Anica Ivić, Milena Mujezin, Gordana Bartol, Neno Bačelić, Milijana Kovačević, Silvija Budan samo su dio imena koji se nalaze u ovoj zbirci „Stihovima okrunjeni 1.“ koju smo podijelili u dva djela.

Kada bi morali izdvajati autore, zasigurno bi to bili isti ovi koji su svojim talentom i pisanjem riječi zasigurno drugačiji od drugih.

U ovoj zbirci pronaći ćete pjesme posvećene ženi, moru, ljubavi, majci, domovini, kući, suzi…

 

„Zato molin moju stranu,

nek ih čuva i od zime,

nisu samo suze moje,

one su i materine.“

Silvija Budan

 

Ne moram napominjati da me svaki puta iznenade autori svojom kvalitetom i načinom pisanja. I svaki od njih je poseban, drugačiji, i svakako izdvojen iz mase koja danas vlada po društvenim mrežama.

Pronaći ćete pjesme i na dijalektu, koje svakako zaslužuju biti posebno izdvojene upravo zbog očuvanja našeg svestranog i bogatog hrvatskog jezika.

 

Svatko od nas ima neke svoje autore koje rado pročita i koji su mu favoriti. Ja, osobno, ne mogu nabrajati favorite, ali svakako mogu izdvojiti kvalitetne pjesme od onih manje kvalitetnih, ili pak mogu suditi po nekim svojim „ukusima“ ili pravilima.

„Nisi ti ptica

za krletku,

široka su tvoja krila

da bi bila zatočena,

obasjaj sve

nove horizonte

pojavom svojom,

nisi ti

za krletku žena.“

Neno Bačelić

 

S toga, svakako mogu napisati, neka poezija poleti izvan svih okvira, izvan svih granica i krletki, neka nas poveže sve zajedno izvan svih horizonta, kako nam i ovi prethodni stihovi sami nalažu.

Iskreno vjerujem da ćete međusobno uživati u stihovima svojim kolega, i naravno, da će čitatelji u moru stihova pronaći upravo ovaj vrijedan.

 

Urednica

Kristina Koren Kudelić

7 na zalihi