TEBI, PJESNIČE post mortem

8,00

zbirka posvećena preminulim pjesnicima

  • meki uvez
  • A5 format
  • novo
  • 88 str
  • izdavač Diligo liber
  • 978-953-8333-93-4

Ovaj smo projekt započeli prije dvije godine, nadajući se podršci ovom posebnom projektu, no na žalost, sve vas je manje koji se prisjećate onih koji su nas napustili i zauvijek otišli.  Ovo je trebalo biti i ostati sjećanje na njih, na onih koji više nisu s nama, i koje više nikada nećemo sresti. No, očito riječi koje bi njima posvetili nisu dovoljne, vjerujem da ćemo ih sve sačuvati u srcima i otpjevati neke druge stihove, negdje drugdje, na nekom drugom mjestu. Oni su otišli kada smo se najmanje nadali, ostavili nas, napustili bez da smo stigli reći Do viđenja.

Jesmo li mi sami svjesni koliko zapravo, imamo jako malo vremena? Nismo. Zastanemo li ikada i upitamo se, jesam li srušio/la most iza sebe i kakve sam riječi uputio/la? Imam li vremena ispraviti počinjenu grešku, zatražiti oprost? Jesmo li stigli popiti kavu s nekim, ni ne znajući da je posljednja? Žalim li zbog toga, sada kada njega/nje više nema? Jesam li nekog nenamjerno povrijedio, i sada to više ne mogu ispraviti?

Mi većinom nismo svjesni koliko nam je vremena dano, a vrijeme koje imamo trošimo na nepotrebne situacije tražeći uvijek nekakvog krivca za sve naše mane, ni ne sluteći kako ustvari gubimo najdragocjenije – ljude oko sebe! Otišli su, zauvijek, više ih nikada nećemo sresti… Bi li se oprostili od svakog od njih da smo znali kako je taj susret posljednji?

Ne bi. Kasnije nam je žao, zar ne? Možda smo im mogli reći barem Do viđenja.

Ova zbirka posvećena je njima – boemima koji su ostavili svoje tragove, pjesnicima koji su nam toliko toga dali, a nismo im stigli reći Hvala, hvala za sve. Svim srcem vjerujem u život poslije života, u onaj vječni, i vjerujem da ćemo se svi jednog dana ponovno sresti!

Kristina Koren Kudelić, urednica i lektorica

1 na zalihi