Objavljeno

Daniela Bobinski

Rođena je 6. siječnja 1969. u gradu Saint Amand Les Eaux u Francuskoj. Po zvanju je odgojiteljica predškolske djece, te radi u Dječjem vrtiću „Radost“ u Jastrebarskom. Osim priča za djecu, piše i kratke priče te poeziju koja je do sada najznačajnije područje njenog djelovanja. Pjesme, priče i tekstove objavljuje na internetskim portalima i stranicama (Časopis Kvaka, Književni klub, Bitno.net), a neke pjesme su objavljene u knjizi Nine Škrabea  „Pisci jaskanskog kraja“ (2011.).

Zbirku pjesama „Iza šutnje“ objavio je Ogranak matice Hrvatske u Jastrebarskom 2013. god.  Zbirka sadrži pjesme nastale u razdoblju od 1987. do 2013. godine. Sudjelovala je i u zajedničkim zbirkama Kulture Snova: „Svim na zemlji mir veselje“ (2015.-2017.) , „Tebi ljubavi za Valentinovo“ (2016.) međunarodnoj zbirci poezije, „More na dlanu“ (2016.), Antologiji 2 Facebook pjesnika (2016.), „Dubrovnik na dlanu“ (2017.-2018.). Turistička zajednica grada Jastrebarskog izdala je 2017. slikovnicu „Priča o jastrebu“ koja je tako postala i svojevrsni suvenir grada, a donacijama iste postala je sastavni dio vrtićke, školske i gradske knjižnice grada Jastrebarskog. 

Godinama aktivno sudjeluje u kulturnom životu grada, bila je i pjevačica u jaskanskim zborovima, a nekoliko godina i voditeljica Zbora mladih Ruah. Suorganizatorica je i sudionica mnogobrojnih književnih večeri u organizaciji Ogranka matice Hrvatske u Jatrebarskom, te Narodne knjižnice i čitaonice u Jastrebarskom.

U Gradskom kazalištu Jastrebarsko dugogodišnja je glumica, te autorica i redateljica prve lutkarsko igrane predstave pod nazivom „Najveća tajna“. Autorica je istoimene slikovnice u stihu te songova iz predstave koji su izdani i na CD-u. Predstava je ostvarila zapažen uspjeh, te ponijela i posebnu nagradu na 58. festivalu hrvatskih kazališnih amatera 21SKAZŽ.

Autorica je i redateljica, te glumica u predstavi „Fran i eko dan“ igrane u sklopu EU projekta #JArecikliram u suradnji DV Radost i Grada Jastrebarskog, te suradnica u EU projektu kulTura (Baština Jastrebarskog i Črnomlja također može biti ‘cool’ za sve“) prekogranične suradnje gradova Jastrebarskog i Črnomlja.

U pripremi je zbirka od dvadeset priča za djecu koja je nastala kao produkt rada s djecom u vrtiću. Priče su nastale kao rođendanske želje djece, a izmišljane su i pripovijedane pred popodnevni odmor djece i kao takve su primjerene za priče pred spavanje. Imaju odgojne poruke i pouke. Svaka je naravno prikladna i za izradu slikovnice.

OBJAVLJENA DJELA:

  1. Ljubim i ništa više