Objavljeno

Marija Preložnjak

Marija Preložnjak Jurčević rođena je 27.08.1986. u Zagrebu. Obrazovanje stječe u srednjoj veterinarskoj školi a nakon toga upisuje veterinarski fakultet. Poeziju piše od ranog djetinjstva.

Izdala je zbirku „Dama koja nema srama“ u vlastitom izdanju 2013. godine. Sudjelovala je na susretu pjesnika 2016. godine u dvorištu „Župe Presvetog Trojstva, Prečko.“ Na natječaju za najljepšu ljubavnu pjesmu „ Happy time recital“ u Zaboku 2016. godine osvojila je prvo mjesto s pjesmom „Tražim dečka.“

Gostovala je u emisiji „ Igračka vjetrova“ na Radio Martinu. Djeluje u „Udruzi umjetnika Vjekoslav Majer“. Svake godine sudjeluje na pjesničkom maratonu u knjižnici Sesvete.

Marija piše lirsku poeziju u kojoj iznosi svoje osjećaje, doživljaje, viđenje pejzaža ili predmeta, čak i osoba koje su njoj bliske i drage. Marijine teme su načelno neograničene, piše o svemu što ju dotakne pri tome je okrenuta vlastitoj unutrašnjosti doživljaja. Njene teme vezane su za ljubav, smrt te prolaznost života. Marija se služi riječima svakodnevice koje možemo čuti na ulici, u tramvaju i u našem svakodnevnom okruženju.

Kao mlada žena suočena s tegobama svakidašnjice, s izazovima majčinstva pronalazi u sebi  nezaustavljivu potrebu za stvaranjem i primjer je kako svojom kreativnošću pomiče granice koje nam život nameće obogaćujući sebe i svijet u vlastitom obzoru.

OBJAVLJENO DJELO:

  1. Svima ne, meni da, 2021.