Akcija!

Kristina Koren Kudelić / Škrinjica mudrosti #mojicitati

Original price was: 7,96€.Current price is: 5,00€.

  • format 16*12
  • meki uvez
  • izdavač Diligo liber
  • tanje: novo
  • ISBN 978-953-8333-59-6

 

UVODNA RIJEČ AUTORICE

 

U ovoj malenoj knjižici kojoj sam dala ime „Škrinjica mudrosti“, #mojicitati, naći ćete citate koje sam pisala od 2009. godine stavljajući ih na Facebook i Instagram vjerno ih skupljajući i zapisujući u svoju bilježnicu. No nisam znala da ću ih jednog dana toliko napisati, dovoljno za podijeliti ih s drugima, pa sam odlučila konačno ih ukoričiti. Tko zna tko će ih jednog dana pročitati i izvući neku poučnu lekciju iz njih. A to im je primarni cilj.

Danas je mnogo life coachova koji se koriste mnogim već poznatim (i izlizanim) rečenicama koje su rekli stari majstori prije njih, no vjerujem da je svaki za sebe autentičan jer je iskoristio svoje iskustvo. Vjerujem da smo mnogi od nas koji smo to iskustvo iskoristili, slijedili svoje znanje, koristeći se istom temom, no ipak, koliko god neki zvučali slični, samo su odraz onog što smo prošli kroz život, i tako ih bilježili. U mnogima se pronađemo, pa ih tako i prilagodimo sebi i svojim potrebama. Ali neka nam samo bude na korist. To je najvažnije od svega.

Nadam se da će vam neki citati biti od koristi, te da ćete neke i primijeniti na sebi. U ovoj Škrinjici naći ćete citate vezane za posao, obitelj, ljubav, pa i vjeru.

Život svakome od nas priprema iznenađenje na koje nismo spremni, teško se suočavamo sa svakidašnjicom, problemima, ali svaki ovaj citat ima poruku koja će vas sigurno usmjeriti i pomoći vam da ih prihvatite. Ili da barem razmislite o svemu.

Kada odvajamo nježno od grubog u životu, dobro od lošeg, razvijamo vještinu filtriranja i odbijanja onog lošeg, te već sami znamo što želimo, kakve ljude želimo oko sebe, i kakvu energiju (premda ne volim koristiti tu riječ, ali važno je njeno značenje) i samim time postajemo snažniji, samopouzdaniji i sigurniji u sebe. Od trenutka u kojem se nalazimo izvlačimo najbolju lekciju i tada smo sposobni nadahnuti druge, pomoći drugima svojom mudrošću i težiti da i drugi tamo stignu. Ili da ih barem primijene u životu. Nije mi palo na pamet zbog toga biti „pametnija“ u društvu. Dovoljno zrelosti, samosvjesnosti i samopouzdanja već imam.

Kroz ove sam citate velikodušno i nesebično zauzela stav koji me stalno gurao naprijed, svjesna svoje snage, sposobna pobijediti i strah i tugu.

Ovim citatima želim se približiti i onima koji ne žele čuti poruke, jer sve možemo pobijediti suradnjom, međusobnim poštovanjem i podrškom.

Neka vam ovi citati budu inspiracija kroz život.

Kristina

14 na zalihi