MARIJA PERDIJIĆ / Najvećoj ljubavi svijeta na dar

10,00

7 na zalihi

Opis

  • ISBN: 978-953-8333-65-1
  • poezija
  • novo
  • izdanje Diligo liber
  • A5 format, 21 cm
  • 92 str

PREDGOVOR

Pisati o duhovnosti, nije lak zadatak. Uvijek mi se srce razveseli kada autor pošalje pjesme duhovnog sadržaja, baš onog koji govori o našoj vjeri, rimokatoličkoj, i koje su pisane u tom duhu. Danas nas bombardiraju sa svih strana o raznoj duhovnosti, ali jako je važno držati se jedne, svoje.

Marija nam o tome i piše u svojim stihovima, posebno dajući naglasak na Mariju, jedinu Majku:

 

Marijo na Nebo Uznesena

Moli za nas

Marijo na Nebo Uznesena

Budi nam spas

Hvala Ti Isuse

što si Mariju i

I nama dao za Majku.

 

Bez Nje ne možemo nikuda, Ona je naš putokaz, Ona je ta koja razvezuje čvorove, moli i zagovara za nas.

 

Poezija Marije Perdijić je duboka, smislena, s puno motiva i pridjeva, u samo nekoliko stihova dobit ćemo kompletnu sliku napisanoga. U poeziji jako je važno ostati svoj i autentičan, bez lažnih ideala, a Marija je upravo to.

 

Danas nema puno duhovnih pjesnika koji pišu iskreno o svojoj vjeri, ne skrivajući Onog koji nas je stvorio, i One koja je Njega rodila. Koje li milosti za te pjesnike! Više je onih koji „pišu“ svašta, nego ovakvih dubokih, iskrenih, neiskvarenih pjesnika čije pero drži sam Duh Sveti. A možemo puno dok nam On drži pero, zar ne?

 

Kroz život si me vodio

Evo ti ruke moje, vodi me i dalje

Kroz teške dane moje, uvijek

Si moja utjeha, ufanje i nada

Kako je divno u Tvojoj prisutnosti biti.

 

Marija kroz svoje stihove ne skriva svoje povjerenje u Njega, i ne stidi se glasno izreći kome vjeruje i kome pripada. Danas, u svijetu lažne ideologije i bez morala, ovakvih je pjesnika malo, ili čak, premalo. Mnogi se gube u duhovnosti, prizivajući lažne ideale, i zaboravljajući Jednog Jedinog, Spasitelja.

 

Sretna sam što Marija, čije ime sve govori, nije izgubila sebe, i što je ostala dosljedna i sebi i svojim stavovima, i uvjerenjima. Marija kroz dioptriju svoga uma, ali izoštrenu, odčitava svoj svijet u kojem ona živi, otkrivajući nam viziju vlastitog života – sebe i svog uvjerenja, bez srama, ono indvidualno koje ima u sebi, upravo taj otisak koji ostavlja je temelj svakom umjetničkom djelu.

Ovo djelo je stoga, posebno, i bez ikakvih dilema spada u čisto književno djelo.

 

Tebi pripadam

Tebi vjerujem

Oče moj

Jer sam najljepše

Remek djelo

Tvoga stvaranja

 

Kristina Koren Kudelić