MARINA FIORATO / Botticellijeva tajna

4,00

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Una Krizmanić Ožegović
  • 06/2014.
  • 459 str., meki uvez
  • ISBN 9789533133218
  • stanje: vidljivi tragovi korištenja

Firenca, 1481. U gradu-dragulju kojim vlada moćna obitelj Medici, lijepa Luciana Vetra povremeno radi kao model, a češće kao prostitutka. Kad je dugogodišnji ljubavnik preporuči svome prijatelju slikaru, Luciana niti ne sluti da će poslužiti kao nadahnuće za Floru, središnji lik Botticellijeva remek-djela Primavera ili Alegorija proljeća.

No vječna slava ima svoju cijenu, a cijena bi ovaj put lako mogla biti njezin život.

Dok po renesansnoj Italiji bježi s ukradenim predloškom slike, Luciani će pomoći jedini muškarac koji nije podlegao njezinim čarima – svećenik-novak, brat Guido della Torre.

Odgonetajući tajne upisane na slici i slijedeći njihov trag kroz sedam moćnih gradova-država, fratar i kurtizana naći će se u smrtnoj opasnosti, ali i otkriti da skrivena poruka krije jednu od najzagonetnijih političkih urota njihova vremena – trag koji vodi sve do Lorenza Medicija Veličanstvenog.

***

Marina Fiorato je poluvenecijanka, rođena u Manchesteru. Diplomirala je povijest na Oxford University i na University of Venice, gdje je specijalizirala na proučavanju Shakespeareovih drama kao povijesnih izvora. Po završetku studija radila je kao ilustrator, glumica i filmska kritičarka. Dizajnirala je i vizuale turneja poznatih rock-bandova, od U2 do Rolling Stonesa. Književnu slavu ostvarila je bestselerima “Puhač stakla s Murana”, “Gospa od badema”, “Botticellijeva tajna”. Živi u sjevernom Londonu s mužem i dvoje djece.

1 na zalihi

Kategorije: ,