REX PICKET / Stranputice

4,00

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Jasminka Škrlec
  • 08/2007.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789532205411
  • stanje: novo

Inteligentna komedija, priča o usponima, padovima i stranputicama života. Sredinom 1990-ih Amerikanac Rex Pickett smatrao je samoga sebe promašajem; pisac i scenarist koji ništa nije uspio objaviti, depresivan, švorc i razveden, koji je svoje probleme s alkoholom prikazivao kao zainteresiranost za vino. Nemajući što izgubiti, napisao je tragikomični roman o vinskoj turneji u koju se naglavce upuštaju Miles, depresivni i razvedeni pisac koji ne uspijeva ništa objaviti i njegov najbolji prijatelj Jack, ženskar pred vjenčanjem, glumac i redatelj TV serija.

Plan dvojice najboljih prijatelja o neponovljivoj predsvadbenoj avanturi, međutim, neće se ostvarivati baš onako kako su zamislili. Ovaj komičan i totalno nespojiv par ubrzo će se naći okružen mnoštvom ljepotica, ispijajući litre i litre vina, uz ludi smijeh i poneku suzu. Kalifornijski vinogradi postali su tako podloga na kojoj dva čovjeka proživljavaju svoje krize, natopljeni tugom i samoobmanama, ali i humorom i nadom u bolje sutra.

Što je najgore, ili najbolje, gotovo sve što se nalazi u romanu zaista se i dogodilo. S jednom glavnom razlikom – Miles, glavni lik romana “Stranputice”, ne uspijeva objaviti svoju knjigu, dok je sam roman ne samo objavljen, ekraniziran, obožavan od kritičara i gledatelja, nego je i film nastao prema knjizi osvojio više od devedeset najvažnijih svjetskih strukovnih nagrada, od kojih se posebno ističu čak četiri nominacije i jedan osvojeni Oscar.

1 na zalihi

Kategorije: ,