Akcija!

SIMFONIJA LJETA / četiri godišnja doba / zbirka poezije

Original price was: 6,64€.Current price is: 4,00€.

  • ISBN 978-953-8333-34-7
  • A5 format 21 cm
  • meki uvez
  • 74 str
  • poezija
  • stanje: novo
  • izdavač: Diligo liber

 

RIJEČ UREDNICE

 

Još 2018. godine započeli smo s projektom pod nazivom „Četiri godišnja doba“ i uspješno smo nastavili stvarati ga svake godine do sada, uvijek dozivajući i neke nove autore. Što nas posebno veseli i raduje, jer svaki autor je važan i svaki od njih zaslužuje biti dio pjesničkog stvaranja.

Ljeto je doba kada smo najaktivniji, kada je sve puno veselih boja, kada se i sami osjećamo poprilično zrelo. Iako mnogi imaju tu potrebu skloniti se od ljetnih uvjeta nuđenog i nametnutog izobilja, pravo je umijeće pronaći oazu mira, kutak koji još nije osvojen, koji je samo poseban, i pripada upravo ljetu.

Autori ove još jedne međunarodne zbirke dokazali su kako ljeto donosi zrelost i odrastanje, opisujući svoje osjećaje, misli, ostavljajući još jedan trag u vječnosti.

Pisati poeziju na zadanu temu nikada nije lak zadatak. Poezija je vrlo subjektivna i teško ju je sa sigurnošću preporučiti svima, jer mnogi ne vole čitati poeziju, no zasigurno bi se svidjela svima koji vole otkrivati nove, domaće autore i onima koji vole eksperimentiranje riječima i istraživanje neobičnih oblika poezije. Čar lirskog izričaja leži u subjektivnosti i mnoštvu interpretacija.

Ovo je odlična suvremena međunarodna zbirka pjesama o ljetu, koja potiče na analiziranje, ali istovremeno i na zabavu i odmaranje duše i uma.

Ova ljetna zbirka bit će zasigurno jedno lijepo ljetno štivo za svakoga.

“U dubini zime naučio sam da je u meni nepobjedivo ljeto.” Albert Camus

urednica i lektorica zbirke, Kristina Koren Kudelić

4 na zalihi