DARIJA BRNIĆ / Sretna misao

10,00

RECENZIJA

 

Je li svaka misao, uistinu sretna misao?

Čitajući zbirku Darije Brnić mogli bismo reći da itekako je. Darija se trudi u svaku pjesmu otisnuti svoj poseban i prepoznatljiv stil koji smo i sami imali prilike vidjeti i čuti, što na show programu Nove tv što na našem zajedničkom druženju kada smo ju ugostili na „Kavi s pjesnicima“ i uvjerili se u njezin poseban izričaj. Osobno volim rimu pa samim time su mi njene pjesme i draže, nekako pristupačnije, privlačnije, čime naravno ne umanjujem vrijednost i slobodnog stila ili bilo kakvog drugog.

Darija je posebna osoba koja već u sebi ima izgrađen identitet a on se itekako osjeti u pjesmama:

I dok kući s posla žuriš

Dobro razmisli o svemu tom

Jer u krivu kuću juriš

Gdje je srce, tu je dom

 

Hvala Dariji što nas kroz svoje pjesme podsjeća na radost života, na empatije prema drugima, nemoćnim i siromašnim ljudima, onima koji trče za slavom i novcem. Ona zaista može biti zahvalna što je usadila u sebe vrijednosti života, a to svakako ide „iz rodne kuće“, i vjerujem da su svi oni koju je poznaju ponosni na nju.

 

Svima nam je poznato kako je njena majka napustila ovaj svijet zbog zdravstvenih problema, pa sam izdvojila stih posvećen majci:

 

Srest ćemo se,

Draga moja mati

Srest ćemo se jednom

I vidjet ćeš tada

Da ljubav nadilazi svaku teškoću i breme

Silno bi htjela vidjeti te sada

Ali srest ćemo se,

Onda kada bude vrijeme

Darija svoje bisere u stihovima niže poput perja satkane od nježnih versi koji nose životne poruke za svakoga od nas. Ona se trudi ostati ponosna i emocionalno jaka, podsjećajući nas kako je život kratak i vrijedan svake sekunde.

Ovo je prva zbirka te plodne autorice koja piše svoje stihove vjerujem „iz rukava“ koja je osvojila 3 mjesto na našem natječaju i vrlo smo ponosni što smo u tim autora dobili jednu ovakvu autoricu od koje bi svatko od nas mogao nešto naučiti, premda je mlada – ima nam štošta za reći.

„Sretna misao“ je njen prvijenac, toliko emotivan, topao i pun jasnih poruka pa opravdano i nosi zadan naslov. Neka nam svima svaki dan počne sa sretnom misli, učimo jedni od drugih, poštujmo razlike i pomažimo jedni drugima. I svaka će naša misao biti – sretna!

Jer naše vrijeme tek će doći

I sve oko nas postat će prah

Stavi ruku na srce, zatvori oči

I na tren zadrži dah

 

Kristina Koren Kudelić,

spisateljica

 

  • A5 format
  • 82 str
  • ISBN: 978-953-8333-49-1
  • meki uvez
  • izdavač: Diligo liber
  • novo

15 na zalihi