KRISTINA KOREN KUDELIĆ / Znam da me poznaješ

8,00
(60,28 KN)

  • ISBN: 978-953-48768-4-8
  • izdavač Diligo liber
  • A5 format (21 cm)
  • meki uvez
  • novo
  • duhovna poezija

UVODNA RIJEČ AUTORICE

 

Možeš biti vjernik cijeloga svog života, a ne oćutjeti i ne okusiti Boga zaista. Možeš svakodnevno ići u Crkvu i ne osjetiti Njegovu prisutnost. Možeš, da. Ali do kada?

I onda odjednom, tako iznenada, baš kad se ti najma nje nadaš, On siđe u tvoje srce i odjednom se obratiš. Postaneš drugačiji. Bolji. Nisi više onaj tradicionalni vjernik koji ide nedjeljom na misu „radi reda“. I ne slutiš više što se s tobom događa. Doživiš čišćenje duše, otkriće Ljubavi koja ti je nedostajala, i osjetiš je puninom svojom. Potraga se za tebe, čini dovršena. No, nije. Tek je počela.

U zanosu si koji sam sebi ne možeš objasniti. Duša ti žeđa Božju riječ. Konačno slušaš misu! Osjetiš je! Želiš se hraniti svakodnevno Božjom riječju, čitaš duhovne knjige, željan si glazbe koja pjeva o Bogu.

Spašen si, barem tako misliš. Čini ti se da je cijeli svijet tvoj. Žao ti je onih koji nisu doživjeli doticaj s Njim, želiš im Ga približiti, no ne znaš kako. Misliš da si siguran. Radostan si, sretan.

No, to je tek početak.

Dalje te čeka iskušenje. Isprepliću se putevi, prijete ti mnoge zablude o sebi, o drugima. Netko od obraćenih pomislit će da je bolji od drugih. Neke će zanositi karizma i htjet će sve za sebe. Neki će se hraniti bukom, izvanjskim i svjetovnim. Neki će misliti da su pozvani obraćati cijeli svijet i nestrpljivo će vući ostale za rukav i silom im htjeti otvoriti oči. Neki će pasti u zablude i žeđati za istinom, tražit će odgovore na mnoga pitanja. Neki će zalutati na druge puteve. Neki će ostati u tišini, u molitvi.

Znaj da tvoja borba nije ljudska, već duhovna!

Dolazit će vrijeme suše u molitvi. Nestajat će taj zanos koji si osjetio na početku. A vjera će tražiti ustrajnost i strpljivost. Tvoje predanje. Tvoje potpuno predanje! Jesi li Mu spreman reći DA bez vraćanja unatrag?

Bog želi da Ga ljubimo i kada se skrije. Bog želi da molimo i kad nam je teško moliti, kad nam misli bježe. Bog želi da smo Njegovi zauvijek, i uvijek, u svim uvjetima, želi da ne odustajemo. Nikad.

Težak je to Put. Što dalje koračaš vidjet ćeš kako se put kojim si krenuo odjednom sužava. Vidjet ćeš, i doživjeti kako te napuštaju prijatelji s kojima si bio najbolji, kako ti se neki izruguju, vrijeđaju te, omalovažavaju, upiru prstom u tebe. A ti nećeš znati zašto. Neki će ti se smijati i ismijavati te, a nekima ćeš postati nezamjenjiv. Ponekad će se tražiti od tebe da svjedočiš svoju vjeru, tražit će se hrabrost, tražit će se autentičnost, povjerenje.

Vrlo često zla ovoga svijeta pokušat će te zarobiti. Neki će mu se polako prepuštati, tražeći opravdanja za koračanje unatrag. Doživjet ćeš pohvale za svoj rad od ovoga svijeta, zaboravljajući na onu jedinu Ljubav koja te izdigla iz blata. O da. Zaboravljat ćeš na tu Ljubav. Ta Ljubav se toliko skriva i često nas vodi u Maslinski vrt. A ti tamo nećeš htjeti biti. Ta Ljubav često nas tjera da se upitamo: „Oče moj, zašto si me ostavio?“

Neki će sklanjati pogled od svjetla, jer nije lako biti svoj u ovome svijetu. Svijet ne traži nikakve promjene od nas, ali Bog je tako zahtjevan! On traži! Jer zna da možeš!

On stalno traži da se dajemo, žrtvujemo, da ne postupamo po naravi, nego upravo suprotno. Imaš li toliko snage biti svoj?

Bog se skriva, a grešnost naše vlastite naravi toliko je jaka. Neki će shvatiti da se nisu promijenili na bolje. Neki će odustati, jer mislit će kako je sve uzalud. Neki će shvatiti da je neophodno držati se Boga i Njegove riječi, jer On nas toliko ljubi unatoč nama samima. Neki će odustati, neki neće dopustiti da ih išta više ikada odvoji od Boga.

Ne daj se natrag u blato, jer nećeš moći reći da nisi znao. Ta cjelov je Božji bio na tebi!

Isus je učinio puno za nas. Postavio nam je temelje. Čvrste, stabilne temelje. Mi samo moramo pratiti Njegove korake. Moramo nastaviti po tim istim temeljima.

Da, teško je, znam.

Nije lako biti svoj, ali je neophodno da bi bio Božji. Da bi mu ti takav, pripadao.

Košta, da, ali neka košta. Budi svoj!

Budi autentičan!

Bori se!

Ne odustaj!

Nikad ne odustaj!

Jer čeka te Uskrsnuće!

 

 

Kristina

45 na zalihi