KRISTINA KOREN / Gabriellina tajna (Beograd 2017.)

  • mekI UVEZ
  • ISBN: 9788663279435
  • Izdavač: Rrom produkcija, Beograd
  • JEZIK: Latinica
  • 172 str
  • 2016. godina 
  • dimenzije: 14*20
  • stanje: novo 

 

Gabrielle je kao dijete ostala bez roditelja, njihova navodna smrt u nesreći nikako nije bila dovoljno objašnjenje za djevojku koja tek treba postati punoljetna. Do sada nije saznala sve detalje tog nemilog događaja i često je pitanjima gnjavila svoga ujaka koji je inzistirao da joj sve objasni tek kada navrši osamnaest godina vodeći se time kako će onda možda bolje prihvatiti i shvatiti pravu istinu i pomiriti se sa okrutnom sudbinom koja se njima gadno poigrala.

Istinu Gabrielle saznaje prije planiranog vremena, ali splet okolnosti pridonio je tome, preokrenuo cijelu situaciju te unio u Gabriellin i Jackov život puno strepnje i boli. Bolna i teška saznanja pogodila su Gabrielle kao grom iz vedra neba te nikako nije bila spremna za tako šokantan preokret, ali napokon je saznala sve o svojim roditeljima, ali i nešto posve novo, Jack nije njen ujak.

Uh, pa dosta sam vam ispričala o samoj radnji, tajne će kad tad isplivati na vidjelo i obiteljske laži postat će novi život za Gabrielle. Kažu da svi mi imamo poneko „čudovište u ormaru“, a ove obitelji imaju dovoljno tajna da naprave pravi kaos te će za Gabrielle i Jacka to biti prava kušnja koja će narušiti odnose među rođacima i pokrenuti prvu emocionalnu erupciju. Jedna tajna sustiže drugu, redaju se bolne istine, a Gaby i Jack kao oslonac jedno drugome sve to sa iščekivanjem podnese.Tragedije, osvete, mržnja, krivnja, urote i izdaje, jedna dramatična priča prepuna boli pretvara se u zamamnu ljubavnu priču. Slatka ljubav, čista i nevina kročiti će trnovitom stazom uzdignute glave hrabro prema ispunjenju snova, a istine koje će otkriti ojačat će im srca.

„Gabriellina tajna“ kratka je priča bez nepotrebnog opisivanja te brze radnje protkane religioznim elementima, a od napete psihološke priče do sladunjave ljubavne pustolovine dolazimo u tren oka. Dijalozi su nježni i obzirni čak i u dramatičnim trenucima, a likovi su emocionalno izgubljeni i slomljeni, opterećeni prošlošću, nemirni su, neiskvareni i iskreni, a vodi ih vjera i ljubav.

Nemirna je to priča o tragedijama i patnji, ljubav je stavljena pred brojne zidove, javlja se čežnja za domom i obitelji, a najjača je želja da se istina istjera na vidjelo. Spačke i podvale najgore vrste učestale su i neminovne kako bi ovakav roman dobio strukturu dok su likovi većinom negativci sa jasnim ciljem da unište i ponize sve pred sobom. Roman je podijeljen na četiri dijela, a povezani su radnjom i čine cjelinu u kojoj se nižu brojna pitanja, ali i odgovori, što je zaista prava rijetkost jer romani većinom daju puno pitanja ali odgovora nigdje. I da ne duljim, roman je vrijedan čitanja, tajne će vas okupirati i držati vam napetost, a ljubavna priča vam raznježiti srce. Taman da pročitate nešto novo, nešto mistično i originalno i naravno, nešto kvalitetno domaće. Što vam više treba osim volje za čitanje da zaplovite u psihološku ljubavnu priču i prepustite se prkosu i inatu koji kolaju venama i vrebaju priliku da zarobe i vaše srce.