KRISTINA KOREN / Gabriellina tajna

  • 174 str
  • meki uvez
  • ISBN 978-953-48274-5-1
  • A5 format

Gabrielle je kao dijete ostala bez roditelja, njihova navodna smrt u nesreći nikako nije bila dovoljno objašnjenje za djevojku koja tek treba postati punoljetna.

Do sada nije saznala sve detalje tog nemilog događaja i često je pitanjima gnjavila svoga ujaka koji je inzistirao da joj sve objasni tek kada navrši osamnaest godina vodeći se time kako će onda možda bolje prihvatiti i shvatiti pravu istinu i pomiriti se s okrutnom sudbinom koja se njima gadno poigrala. Istinu Gabrielle saznaje prije planiranog vremena,  ali splet okolnosti pridonio je tome, preokrenuo cijelu situaciju  te unio u Gabriellin i Jackov život puno strepnje i boli.  Bolna i teška saznanja pogodila su Gabrielle kao grom iz vedra neba te nikako nije bila spremna za tako šokantan preokret,  ali napokon je saznala sve o svojim roditeljima, ali i nešto posve novo,  Jack nije njen ujak.

Uh, pa dosta sam vam ispričala o samoj radnji, tajne će kad tad isplivati na vidjelo i obiteljske laži postat će novi život za Gabrielle.  Kažu da svi mi imamo poneko „čudovište u ormaru“,  a ove obitelji imaju dovoljno tajna da naprave pravi kaos  te će za Gabrielle i Jacka to biti prava kušnja koja će narušiti odnose  među rođacima i pokrenuti prvu emocionalnu erupciju.  Jedna tajna sustiže drugu, redaju se bolne istine,  a Gaby i Jack kao oslonac jedno drugome sve to s iščekivanjem podnose. Tragedije, osvete, mržnja, krivnja, urote i izdaje, jedna dramatična priča  prepuna boli pretvara se u zamamnu ljubavnu priču.  Slatka ljubav, čista i nevina kročit će trnovitom stazom uzdignute glave  hrabro prema ispunjenju snova, a istine koje će otkriti ojačat će im srca.

„Gabriellina tajna“ kratka je priča bez nepotrebnog opisivanja te brze radnje  protkane religioznim elementima, a od napete psihološke priče  do sladunjave ljubavne pustolovine dolazimo u tren oka.  Dijalozi su nježni i obzirni čak i u dramatičnim trenucima,  a likovi su emocionalno izgubljeni i slomljeni, opterećeni prošlošću,  nemirni su, neiskvareni i iskreni, a vodi ih vjera i ljubav.

Nemirna je to priča o tragedijama i patnji,  ljubav je stavljena pred brojne zidove, javlja se čežnja za domom i obitelji,  a najjača je želja da se istina istjera na vidjelo.  Spačke i podvale najgore vrste učestale su i neminovne kako bi ovakav roman dobio strukturu dok su likovi većinom negativci  s jasnim ciljem da unište i ponize sve pred sobom.

Roman je podijeljen na četiri dijela, a povezani su radnjom i čine cjelinu  u kojoj se nižu brojna pitanja, ali i odgovori,
što je zaista prava rijetkost jer romani većinom daju puno pitanja  ali odgovora nigdje.

I da ne duljim, roman je vrijedan čitanja,  tajne će vas okupirati i držati vam napetost,  a ljubavna priča vam raznježiti srce.  Taman da pročitate nešto novo, nešto mistično i originalno i naravno,  nešto kvalitetno domaće.

Što vam više treba osim volje za čitanje da zaplovite  u psihološku ljubavnu priču i prepustite se prkosu i inatu
koji kolaju venama i vrebaju priliku da zarobe i vaše srce.

 

Sandra Avar