Akcija!

PIŠEM SRCEM I DUŠOM / zajednička zbirka poezije

5,00
(37,67 KN)

  • ISBN: 978-953-8333-43-9
  • meki uvez / 133 str
  • razni autori / poezija o ljubavi i prijateljstvu
  • stanje: novo
  • godina 2021.
  • izdavač Diligo liber

RIJEČ UREDNICE

 

„…ali prava bît postojanja

i življenja, smiraja

na kraju puta,

samo je ljubav!“ – Marija Kenjerić

 

Što je ljubav? Što je prijateljstvo?

O ljubavi i prijateljstvu možemo pisati, jer ljubav pokreće svijet. Ona je jedna od najsnažnijih sila s kojima se susrećemo u životu. Kakav bi život uopće bio bez ljubavi?

 

Upravo ćemo zato, pokušati vas dotaknuti u dušu i srce s nekim od najljepših i najintenzivnijih pjesama iz ove zbirke poezije koja sadrži više od 100 pjesama o ljubavi i prijateljstvu…

Autori koji su zastupljeni u ovoj zbirci dolaze sa svih strana: Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Engleske, Crne Gore, Makedonije, i naravno Hrvatske. Svi ovi autori imali su jedan zadatak i cilj: ljubav i prijateljstvo pretočiti u stihove i poslati ih u razne dijelove svijeta. I uspjeli su u tome.

Oni su pčele koje su skupile med kojima će “zasladiti” nepca čitatelja. Pčele koje vjerno stvaraju vjerujući u život. Život je prekrasan, očaravajući, magičan, zabavan, šašav, zanimljiv, ali i nepredvidljiv. I ljudi su nevjerojatni. Ponekad sebični, egoistični, ponekad divni, topli… Svi znamo da ćemo umrijeti, a ipak živimo. Svi smo ovdje sa svojim ulogama i s jednim ciljem: a ipak se ne podnosimo. Neki od nas. Kako bi život na ovoj planeti bio lijep da smo svi onakvi kakvima nas je Bog zamislio? Vičemo i psujemo, srdimo se kada se raspukne vreća prepuna smeća, prijatelje nazivamo budalama, a svake smo minute sve bliži kraju. Divimo se narančastom zalasku sunca, divimo se krošnji koja nam stvara hlad, leptiru koji širi svoja krila, a ne znamo poštivati svoje bližnje. I znamo da će svi naši voljeni i one koje poznajemo, jednog dana prestati postojati. Ne znam kako nam to uspijeva.

No, ovi autori dokazali su da ni ljubav ni prijateljstvo nema granica, ni predrasuda. Oni su svojim stihovima glasno viknuli kako upravo Ljubav pobjeđuje sve.

Pustimo predrasude, naslade, površne i isprazne kreposti koje osobe slabog duha posjeduju. Budimo ljubav, širimo ljubav.

Što je, dakle, lijek protiv takvih bezumnih ljubavi, ispraznosti i nečistoća? Čim osjetiš i najmanji znak, okreni se na drugu stranu, i nastavi stvarati svoj med. U ljubavi.

 

Kristina Koren Kudelić

urednica

9 na zalihi