Objavljeno

Ivan Katalinić

Ivan Katalinić rođen je 1955. godine u naselju Levinovac na obroncima Papuka. Mjesto je u sastavu općine Suhopolje u Virovitičko-podravskoj županiji. Osnovnu školu pohađa u Levinovcu, a sedmi i osmi razred u Slavonskoj Pivnici. Srednju tekstilnu školu završio je u Virovitici te radi u struci u tekstilnoj industriji, a neko vrijeme i kao samostalni obrtnik. Sada u mirovini.  Zaljubljenik je u svoj kraj, naročito Papuk koji ga nadahnjuje i inspirira. Voli prirodu, ljude i općenito lijepe stvari. Pisati je počeo u zreloj dobi iako je i ranije pokazivao ineres za stihove.

2016. godine objavljene su mu dvije pjesme u DANICI- HKD sv. Jeronima i nekoliko u Zborniku pučkih pjesnika u Cepinu. Neke su pročitane na manifestacijama kao što su Izlozba slika i Smotra folklora. Samozatajno ih čuva, ali i raduje kada ih netko pročita. Sve njegove pjesme nastale su spontano u skladu s emocijama upravo viđenog ili doživljenog. Koristi obične, jednostavne izraze i ne popravlja i prepravlja napisano.

Ovo je njegova prva samostalna zbirka poezije „Zaspala je Slavonija„ koja je na natječaju Diligo liber-a osvojila četvrto mjesto.

OBJAVLJENA DJELA:

  1. Zaspala je Slavonija, 2022. god