Objavljeno

Ljiljana Brković Zorčić

Ljiljana Brković Zorčić rođena je 28.01.1962. godine u Varešu u Bosni i Hercegovini. Od 1972. godine živi u Ilidži kod Sarajeva gdje je završila srednju školu i Građevinski fakultet. Zbog ratnih zbivanja u BiH 1992. godine s dijelom obitelji seli u Hrvatsku, u Sisak gdje danas živi i radi. Pisati počinje iz potrebe da čuje svoj glas, te je s toga upisala radionicu kreativnog pisanja 2015. godine. Uglavnom piše kratke priče.

Nakon što je završila radionicu kreativnog pisanja u okviru programa „Koja je tvoja priča“ koja je 2019. godine organizirana u zagrebačkoj Booksi  uz potporu  Europske unije  za osobe s 55+ godina, nastavlja pisati poeziju i tako je nastala ova zbirka pjesama.

 

Autorica je sudjelovala je na 1., 2. i 3. Susretu književnika Sisačko-moslavačke županije. Na natječaju za 2.  Susret književnika Sisačko –mosla vačke županije” osvojila je priznanje” Književni pleter Sisačko moslavačke županije” za najbolje pjesničko ostvarenje, a na natječaju za 3. Susret osvojila je „Književni pleter Sisačko moslavačke županije“ za najbolje prozno ostvarenje. Sudjeluje na poetskim nastupima u okviru poetskih tribina “Stihovnica Siska” i “Zalogaj poezije”.

OBJAVLJENA DJELA:

  1. Pjesme, 2022. god