Akcija!

KRISTINA KOREN KUDELIĆ / Dopustite mi da se predstavim

Original price was: 4,00€.Current price is: 3,00€.

poezija
meki uvez
A5 format
stranice na klapne
90 strana
ISBN: 978-953-48529-2-7

 

Da li se snovi ostvaruju?

 

Ova moja 13 zbirka nastala je spontano. Dugo sam razmišljala o pjesmama koje su objavljene u ovoj zbirci, i jednostavno sam odlučila ih javno objaviti, kako bi i one ugledale svjetlo dana. Vjerujte, zaslužile su.

Zbirka „Dopustite mi da se predstavim“ je možda trebala biti moja prva objavljena zbirka, jer po ovim pjesmama me zaista čitatelj može bolje i dublje upoznati. S toga je i takav naslov.  Pjesme iz ove zbirke javno su održane na raznim festivalima i manifestacijama. Jer uistinu je istina, ako želiš upoznati pjesnika, pročitaj njegovu poeziju. Nešto slično je davno rekao Sergej Jesenjin.

Dugo su pisane ove pjesme. Neke od njih pisane su za vrijeme mog školovanja, davne 1991. godine kada sam tek upoznavala svijet oko sebe, učila o emocijama, učila pisati, neke su pisane među prvim stihovima dok sam se još tražila u emocijama ne znajući da ću baš svaku od njih pretvoriti u stih. Ali to je jedini način na koji iskazujem svoje emocije, stihovima. Jedini način na koji razgovaram. I drugačije ne znam.

Primijetit ćete da su raznolike. Neke su posvećene mojim roditeljima, neke djeci, neke zlostavljanim ženama, a neke su ratne. U ovoj zbirci nalazi se 50-tak pjesama razne tematike. Sve su, samo nisu ljubavne. I svaka od njih je posebna.

Zašto ova zbirka nema recenziju ili osvrt? Zato što znam da će već netko napisati nešto o zbirci, a nigdje ne piše pravilo da svaka zbirka mora imati recezenta. Ne mora imati ni čitatelja. Ali ja znam da će se naći već netko tko će pročitati barem jednu pjesmu iz ove zbirke.

 

Ne mogu sada biti skromna, pa se usudim napisati da sam do sada zaista mnogo postigla. Oduvijek sam željela biti pisac. To je jedini posao o kojem sam maštala kao djevojčica. Da se opet rodim, odabrala bih isto. Jer drugačije ne znam. I ne želim. Moji uzori su Cesarić, Parun, Matoš, Tadijanović, Dostojevski, Tolstoj, Zagorka čije sam knjige pročitala s 12 godina, i najdraža ikad Danielle Steel čije sam sve dostupne knjige pokupovala i pročitala. Smijem slobodno reći da sam učila od njih.

Da li mi se snovi ostvaruju, ni to ne znam. Možda. Sretna sam i s ovim malim uspjehom. A samo malim koracima znam da mogu nekuda stići. Možda mi se polako ostvaruje ono što sam željela, a znam da imam mnogo toga još za reći.

Mnogi danas pišu, ali malo je onih koji pišu iz ljubavi. Zaista pjesnici niču kao gljive poslije kiše. Ali ima ih, ima kavalitetnih i onih koji zaslužuju biti dio velikana.

Jesam li ja jedna od takvih? Zaista ne znam i ne usudim se prozivati se takvom. Neka čitatelji o tome sami odluče.

Ja znam da su moje pjesme moj život. Znam da bez njih ne mogu.

Nadam se da ćete uživati u njima.

 

Možete mi slobodno pisati na

mail kristina.l.koren@gmail.com ,

facebook https://www.facebook.com/kristina.koren.79  

Kristina Koren Kudelić

2 na zalihi