Akcija!

HEDWIG COURTS MAHLER / Prosjačka princeza

Original price was: 4,00€.Current price is: 3,00€.

  • 12,5*19 cm
  • tvrdi uvez (jedna knjiga bez omota)
  • 283 strane
  • 1983. godina

 

I u ovom svom romanu “Prosjačka princeza” spisateljica Hedwiga Courhs-Mahler vodi nas u svoj čarobni svijet u kome će pretvoriti malu ubogu siroticu, nazvanu iz zlobe i pogrde prosjačkom princezom, u prekrasnu i divnu pravu princezu – groficu Hochberg.
Ta pretvorba neće proći tako lako, uz dodir čarobnog štapića, već će joj predhoditi tisuće i tisuće zapreka.
Mi smo svjedoci rađanja jedne velike i plemenite ljubavi između baruna Hansa Bodenhausenna i male sirotice Liselotte zvane Prosjačka princeza. Ona je siroče i taj će joj naziv izmisliti i pridati ohola Lori, koja se ne može načuditi svom bratu što gaji osjećaje za tu Liselottu, to ničije dijete koje njihovi roditelji drže iz milosrđa.
Ali, proći će vrijeme, i obitelj Bodenhausenn će izgubiti sve i naći će se u očaju na ulici bez igdje ičega. Hans će tada moći uzeti Liselotte, ali tek kad stekne nešto za život. No tu počinje prava igra sudbine. Liselotte nalazi svoju baku groficu Katarinu Hochberg i ova joj predaje svo obiteljsko nasljedstvo.
Sve će se završiti sretno, jer po uvjerenju pisca ovog romana, dobri moraju biti nagrađeni a zli kažnjeni. Pa ako tako i nije baš uvijek u životu, Courths-Mahler može to učiniti barem u svojim romanima, pa i u ovom.

1 na zalihi