Objavljeno

Vera Antolić

Vera Antolić se bavi primijenjenom i likovnom umjetnošću, što drugim riječima znači da traži i stvara umjetnost u svemu oko sebe. Ispunjena je osoba, ima vrlo bogat unutarnji  život. Bavi se aromaterapijom, tehnikama kroz boju i zvuk. Teme i  motivi njezinih djela proizašli su iz osjećanja i pronalaženja izvora u samoj sebi, vanjskim svjetovima, stvara svoju stvarnost, ostavlja je vremenu i prostoru. Do sada je imala 40 samostalnih izložbi i nekoliko skupnih,  najslobodnija je u tehnici  ulja na platnu gdje odlazi u slikanje apstrakcije i oblike koji nikada ne završavaju, nisu joj strane slojevitost boje, te stalno eksperimentiranje. Sudjelovala je na likovnim  kolonijama.   

Izradom plakata i dekoracija  osvojila je nagrade na nivou  Hrvatske i Europe. Izradom cvjetnih aranžmana sudjelovala je na „Floraartu”. 

Pjesme su joj objavljene u zbornicima Željka Boc, Diligo Liber, Senje i meteori, More na dlanu, Zagreb na dlanu, O zemlji i zanovijeti, Kamen i odmaci, Hod se nastavlja, Svim na zemlji mir veselje, Pisci i književnost. 

Ilustrirala je i opremila Nosač zvuka „Nakon Svega”. Aktivno se bavi niz godina humanitarnim radom, sudjeluje u humanitarnim izložbama u Zagrebu, Mariboru i Puli. Članica je Lions Cluba Kontesa Nera.  

OBJAVLJENA DJELA:

  1. Djeca uši zatvaraju savjetu, a oči otvaraju primjeru, 2022.