KRISTINA KOREN / Evo me moj Gospodine

duhovna poezija, kršćanska
treće izdanje
meki uvez
A5 format
98 stranica
ISBN: 978-953-8054-57-0

 

Svaki pjesnički ciklus ima svoj početak. Svoje rođenje unutar sebe. Kraj pjesničkog stvaranja, ne naslućuje se, kao ni životni vijek. Kome da zahvalimo za to nenadano rođenje sebe u sebi ?

Ljudi bi znali reći: „Dogodilo se slučajno.”

Blago onima koji su spoznali da slučaj kao stanje ne postoji. Sve bi ostalo na tom „impozantnom” slučaju kada ne bi znali od kuda nam taj poticaj i to nadahnuće. Bog nam je rođenjem darovao život, um svjesnosti, ljubav, slobodu i savjest odgovornosti. Kad odlučujemo; što, koga i zašto odabiremo, taj put, tu istinu i takav način životu, uvijek imamo barem dvije ponuđene šanse. Dobru i manje dobru, ako ne i nevaljalu.

Sami odlučujemo. Često i najčešće odlučujemo srcem, bolje rečeno strašću. Takvom odlukom zanijemimo kad iskušenjem nakon izvjesnog vremena vidimo da smo pogriješili, da smo u grijehu. Darovana nam je sloboda uma. Dopušteno nam je, da slobodom svoje svijesti i savjesti sami dolazimo do nove spoznaje. Na tome … Svevišnjem bezuvjetnom ljubavlju zahvaljujemo.

Upravo tim ciklusom pjesničkog izraza vođena je bila naša draga pjesnikinja Kristina Koren. Nadahnućem Božje duhovnosti bila je vođena osobnom odlukom da nam svjedoči svoj PUT, ISTINU I ŽIVOT. Izabrala je najljepši put. Stihovima u pisanim tragovima, bez oklijevanja u nekom tegobnom trenutku „procvilila” i „zajecala” je njena savjest s odgovornošću. Ohrabrena Nebeskim darom otvorila je svoje srce nesebično drugima, kako bi kao ovozemaljska putnica dala naslutiti svima koji prolaze svoju kalvariju – da nisu sami.

Dala im je do znanja: „Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! … I doista … tko ište, prima; tko traži, nalazi; tko kuca; njemu će se otvoriti.” – (Mt. 7,7-8)

Draga Kristina, izabrala si najbolju smjernicu do Krista.

Navest ću tvoje naslove. Oni su dovoljni signali i semafori koji nas vode ka cilju. Vječnosti kojoj težimo svi sa vjerom.